vrijdag 27 april 2012

bloemen en knoppen

De foto's van vorige week geven veel lente  belofte weer, en het regenachtige weer zorgt ervoor dat van alles de grond uit schiet.
Ik heb 2 bloempotten, formaat emmertje, aan  (vermoedelijk) kaasjeskruid uit de tuin gehaald en heb nog voldoende over voor nog een paar grote potten.


Dit kruid is een plaag in de voortuin, gelukkig heeft het mooie bloemen, dus waar het niet in de weg staat laat ik het gewoon staan. (de voortuin is nog lang niet vol)
In de voortuin heb ik weer wat andere planten geplant die het hopelijk hiertegen op kunnen nemen....



De elstar- appelboom zoekt nog een plekje. Ik wilde al heel lang een klein appelboompje, omdat fruit bij de betuwe hoort :)  en bij voorkeur een elstar omdat dit appelras hier in de omgeving is ontwikkeld.
 Laagstam is niet zo hip als hoogstam, maar wel iets geschikter voor in onze woonwijktuin. Hopelijk kunnen we dit jaar voor het eerst van appeltjes uit eigen tuin genieten.  (en anders is de bloesem ook al heel mooi)

Ook de grootbloemige clematis heeft nog meer knoppen dan vorig jaar.

en mijn favoriete "onkruid"is weer gesignaleerd. Dovenetel is een mooie bodembedekker.

donderdag 26 april 2012

kasteel de haar

vorig weekend waren wij op de elf fantasy fair. Het was voornamelijk koud en regenachtig op zaterdag, maar toen de zon doorbrak was het prachtig!

Het wordt elk jaar half april georganiseerd op het terrein van het prachtige kasteel De Haar in Haarzuilens. 
Ook op normale dagen zonder evenementen kun je ook een rondleiding maken en dit is echt de moeite waard. De kasteeltuin is mooi, het kasteel is mooi en het interieur is prachtig!

--

Last weekend we visited the elf fantasy fair. The weather was most of the time, chilly, and rainy, but when the sun got trough the clouds, it was wonderful!

This yearly fairy tale event is being organised on the grounds of the beautiful castle De Haar in Haarzuilens (near Utrecht)  
Also on days without fairs, its possible to take a tour of the castle, and its worth the effort. The castle garden is beautiful, the castle itself is also beautiful and the interior is breathtaking.

If you are interested in a visit:
http://www.kasteeldehaar.nl/kasteel-park/


tweede gratis/ second one for free

gisteravond was er een prachtige dubbele regenboog zichtbaar

yesterday evening there was a beautiful double rainbow visible in the sky

en de buren hebben een pot goud in de schoorsteen, de geluksvogels :)

The neighbours have a pot of gold in the chimney, lucky people :)